Chances of false positive?

Dulu nurse pernah bagitahu, fully breastfeed baby salah satu cara birth control 😅 and actually mmg consume contraceptive pill juga. Disebabkan October period datang dua kali, skip pill masa November ~~~ and here's the surprise 😅. Alhamdulillah. Tapi betul ke ni, ada chance false positive?

Chances of false positive?
8 Balas

exclusive breastfeeding memang salah satu teknik yg ada tapi rasa tak sesuai utk org yg terlebih subur kot. lagi 1 ,awk dah skip pill . "kelemahan" pill ni kena mkn on time setiap hari, cth ahd ambik pkul 9pm, isnin pun kena waktu yg sama. kira tak boleh terlajak,tahap keberkesanan akan berkurang. klau dah terang mcm tu bukan false lagi dah.

betul salah satu birth control adalah dgn breastfeeding baby. mean exclusively breastfeeding. baby hanya minum susu ibu sahaja. xde campur dgn yang lain. kalau ikot upt tu nmpk sama terang sgt..boleh cuba guna CB atau Dip n tell utk lebih kepastian awak

Ni dah terang sgt so means mmg dh ada.. InShaaAllah.. nk kata pasal birth control ni nasib la sis, kakak sy implan + fully bf pon still melekat. Klau dah rezeki tu xkan lari kemana dah org kata. Anywat, congrats

Macam dah confirm pregnant je. Tapi kan cuba beli test kit yang mahal sikit. Then test lagi sekali before pergi clinic for blood check up pulak

positif tu puan..erm..xjuga akk ipaq saya fully breastfeed..melekat jugaa..positif..layan je laa katanyaa

Zero chance 😅 sbb terang sgt dh tu, mmg tk mungkin false positive. Unless samar2 mcm evap line 🤣

tk betul tu nurse ckp. kak saya 3 org anak fully bf tiap thun beranak, anak 6 buln je dh pregnant balik.

2y ago

saya stop perancang masa anak setahun. lepastu lgsg xperiod. bf anak smpai 2 tahun. stop bf, lepas 2minggu terus pregnant. ikot org kot. doktor pon kata saya rare sbb boleh xpregnant xambik perancang 😅

tahniahh2