Rase takut dan nervous

Due saye dah dekat tetibe rase takut pulak nak bersalin 🥹 Ade ibu2 yang rase same macam saye tak ? Macam mane korang handle rase takut tu ?

36 Balas

saya 1st bby,masa pecah darah kul 2 subuh saya x pecah ketuban tau,sblm mnta hntr ke hosptl siap ambil gmbr sambil peace lagii..🤣 dari nak dftr diri sampai masuk LR alhamdulillah allah permudahkan saya n bby,tak rasa sikit pun rasa takut tu,mcm org bodoh2 lg ada la sbb jd blur 1st time rasa sndiri masuk LR..😂 skjp je bersalin lps dah kena jahit siap ckp dkt nurse bila nak siap nii.. nurse ckp mcm ni *aduii mama,jgn la ko tanya,klau ko tgk jahitan mu ni pening ko tu*..maksudnya terlalu byk jahitan..🤣🤣🤣🤣 so awak,xbleh rasa takut tau sbb klu rasa mcm tu badan awak jadi ikut lemah + takut,nnti nak push penat..letak dalam fikiran nak masuk LR nnti best tau sbb ramai org kita tak kenal jadi kawan lps tu jalan2 kat 1 katil boleh bercerita so enjoy kan saja..yg penting set dlm kepala nak jumpa baby cepat2..heheee