Rase takut dan nervous

Due saye dah dekat tetibe rase takut pulak nak bersalin 🥹 Ade ibu2 yang rase same macam saye tak ? Macam mane korang handle rase takut tu ?

36 Balas

Takut tu biasa tambah anak 1st. Cara saya, semat dalam otak hadap jela apa pun bila dah nak bersalin nanti. Ikut ja arahan nurse & doktor. Sambil tu doa jela dipermudahkan. Nak taknak takda pilihan kena bersalin juga normal atau czer pun. Ingat ja dah tak lambat nak jumpa baby. Terus kuat & lupa rasa takut tu. Saya 8 jam dalam LR, lastly kena czer. Mula takut fikir tak pernah masuk dewan bedah. Bila dah masuk, dah selamat baby keluar hilang segala takut. Perut belum tutup lagi siap tanya anak boy ke girl. Excited rasa nak bangun tengok ja 😁