nak tumpang luahkn perasaan?

Due period spatutnye 3/1 ary tu tp x period...start Dr hjg bln lps memang sakit pinggang ngn perut yg x boleh bwak bincang?.....ary2 suami tnye 'syg da period' Sy jwb 'blom' Suami ary2 ckp ' ade baby dlm prot syg ni' Sy diam sbb xnk ltk hrpn terlalu tnggi Smpai la lewat period yg ke 15 hari...keluar cri brg dapur sikit...suami ajak g farmasi sy tnye dy' knp b demam ke' sbb dy mmng jenis susah nk g klinik...Dy mmng bli Panadol kt farmasi...Dy jwb 'x ,b nk cri sstu'...sy pon buat xtwu jla...rupanye dy beli PREGNANCY TEST sumpah mse ni sy nak nangis?...sy ckp ngn dy'lau xde mcm mne?' ...Dy ckp 'lau xde xpe la blom rzeki lg,bley cbe lg kn syg?(sambil senyum).....da keesokan harinya sy PERIOD?...suami da g kje sy bgtwu dy..'xpe nnty cbe lg ok'itu jwpn dy?lps bg twu dy ade cll sy tp sy x jwb sbb takot...sy risau balik kje dy badmood ke ape...tp Allah maha penyayang dy balik kje dlm keadaan penuh senyuman? msok2 rumah ckp 'sokey syg, kite cbe lg ye(ambil cium dahi sy ? sikit airmata dy pon xtrun mgkin dy xnk tnjuk sbb Lau dy nangis sy lg laaa banjir ,sy ttp nangis jugak?).. Alhamdulillah suami sngt memahami...Doakan sy dan suami dpt merasakan saat2 indah mcm awak2 semua ye...Amin

nak tumpang luahkn perasaan?
143 Balas

Kawen dh brapa lama sis? Klu dh stahun ttc blh gi hosptal check kesuburan. Sy 8bln kosong. Kwn ada ajar skit cara nk cpt lekat. Lps bersama dgn suami, tros amek bantal/bantal peluk letak kt bwh punggung lepas tu angkat kaki & kangkang kan skit. Biar slama 40 minit bru basuh / plg elok tros tdo je supaya air mani td mengalir masuk kt ruang rahim kte. Sy dlu x tau. Lps kwn ajar dlm 2 bln tu bru lekat. Alhamdulillah. Lg 1 jgn stress2 msa bersama tu. And jgn fkr nk anak sgt. Rileks & enjoy je. Mcm sy dlu stress jgk sb mkck sy siap pegang prot ckp jgn merancang sgt. Tnya dh ada ke blom? Sy positif kan diri lps tu ckp kt diri ada rezeki adalah. Xde xpe. Smga sis dpermudahkan.

4y ago

Amin