nak tumpang luahkn perasaan?

Due period spatutnye 3/1 ary tu tp x period...start Dr hjg bln lps memang sakit pinggang ngn perut yg x boleh bwak bincang?.....ary2 suami tnye 'syg da period' Sy jwb 'blom' Suami ary2 ckp ' ade baby dlm prot syg ni' Sy diam sbb xnk ltk hrpn terlalu tnggi Smpai la lewat period yg ke 15 hari...keluar cri brg dapur sikit...suami ajak g farmasi sy tnye dy' knp b demam ke' sbb dy mmng jenis susah nk g klinik...Dy mmng bli Panadol kt farmasi...Dy jwb 'x ,b nk cri sstu'...sy pon buat xtwu jla...rupanye dy beli PREGNANCY TEST sumpah mse ni sy nak nangis?...sy ckp ngn dy'lau xde mcm mne?' ...Dy ckp 'lau xde xpe la blom rzeki lg,bley cbe lg kn syg?(sambil senyum).....da keesokan harinya sy PERIOD?...suami da g kje sy bgtwu dy..'xpe nnty cbe lg ok'itu jwpn dy?lps bg twu dy ade cll sy tp sy x jwb sbb takot...sy risau balik kje dy badmood ke ape...tp Allah maha penyayang dy balik kje dlm keadaan penuh senyuman? msok2 rumah ckp 'sokey syg, kite cbe lg ye(ambil cium dahi sy ? sikit airmata dy pon xtrun mgkin dy xnk tnjuk sbb Lau dy nangis sy lg laaa banjir ,sy ttp nangis jugak?).. Alhamdulillah suami sngt memahami...Doakan sy dan suami dpt merasakan saat2 indah mcm awak2 semua ye...Amin

nak tumpang luahkn perasaan?
143 Balas

Alhamdulillah dpat suami yg sngat memahami and penyayang. Xpe sis soal anak ni sbenarnya rezeki tuhan nak bg. Semua org kat dunia ni nak jadi ibu dan ayah. Tpi ketentuan masing2 xsme. Ade yg cepat ade yg lmbat. Ade pula yg ditakdirkan xde cahaya mata and ambil anak angkat. Ape pun aturan yg tuhan aturkan utk kita, kene sntiasa positif dan berlapang dada. In shaa allah ade rezeki sis nnt . X cpat x lmbat tpi tepat pada masanya, Banyakkan berdoaadn berusaha. Pada mse sama klau da lebih setahun ttc sis boleh pegi cek dengan doc pakar utk tahu kedaan kesihatan diri and psangan dengan lebih lanjut.

4y ago

Amin

I feel u sis.. 7 bln kwin bru lekat.. Utk tmpoh sblum tu stiap bln nangis ja kja.. Suami pn lma2 mcm down.. N i depress cz feel so pressure.. Nk2 lg bla kwn suami kwin xsmpai sbulan dh lekat.. Jd akn ada mulut mbnding.. utk 8 bln kwin priod mcm 2 hari cmtu.. Igtkn priod rupanye spotting tp kne dgn trikh priod so xbrhrap sgt.. Next month tgn gtal nk capai pregnancy test sbb priod dh lmbt dlm 3 ari cmtu..tu pn sbb dgn mual n kram perut n breast.. Alhmdulillah positif.. Pnantian tu perlukn ksbaran..Wlupun airmata dh bertong2..inshaAllah ada rezki sis n suami nati.. Smoga diprmdhkn..

4y ago

Amin

Sme lha dgn sye sis..sye dgn suami pjj , so bile ad mse dok dkt dlm tempoh yg agk lama..bile lmbt period je msti tgk muka suami mcm mengharap..pernah skli tu dye ckp ad baby ni .. dye dpt rse.. selang 2 3 hri sye g krje..tup² dtg period.. hampa jgk lha.. bile inform dkt dye.. dye ckp xpe xde rezeki lg..tp sye taw dye kecewa jgk..skrg alhamdulillah.. lpas ttc 10 bulan .. sye disahkn pregnant even kteowg pjj , then suami lha org paling happy..so sabar sis..akan tbe jgk msa sis nnti.. kena bljar redha n jgn trllu pkir nnti kte akn stress..tp lebih kpda usaha dan doa 😊

penah terjadi kat sy..simptom mcm org peknen sbb penah peknen sblm ni...ngam2 3 mggu period sy pom dtg..masa tu kecewa gler..somi pom sama...bln dpnnya period sy lewat sekali lg...mmg x taruh harapan tggi..tp bila dh sbln lebih x dtg...sy suh somi beli pregnacy test..guess what, sy positif. syukur sgt..sy harap sis byk sabar...kdg2 sbb kita nk sgt peknen..minda kita fake kan situasi kita..chill sis..yg penting jgn stress ya..insyaAllah sis, sy doakan sis dpt anak cpt ..sy pom menunggu dkt 3 thun utk first bby...now, my second bby..jarak 3 thn jgak.

Xpe sis boleh cuba lagi, Allah akan bagi bila masanya nanti. 🤗 macam saya pun macam tu setiap bulan harap period tak datang, kalau lambat period husband dh excited cakap pregnant ke.. Tapi bila period datang dia cakap tak apa belum ada rezeki lagi, kita cuba usaha lagi. Kadang rasa takut kecewa bila period datang takut nak bagitahu suami bimbang dia kecewa. Alhamdulillah sekarang dah hamil 17weeks. 😊 saya doakan sis hamil juga ya. Banyakkan makan buah kiwi, avokado, and susu full cream. In shaa Allah ada rezeki zuriat nanti.

4y ago

Amin..tq utk tips 😊

Mcm sy mula2 kahwin dulu suami selalu duk berharap da tak dtg period , bile dgr period salu buat muka sedih , nk sgt baby katanya . Alhamdulillah lepas 4bulan nikah, lewat sminggu period , bgtau kakk n die suh test mula2 tgk se line. Sy pon buang la dlm tong smpah , pastu rse nk tgk semula sy pon g ambik smula dlm tong smpah😂 tgk2 dua line terang. Bgtau suami happy sgt die. Skrg dh 7bulan . Doakan sy n baby supaya selamat dan dipermudahkan segala urusan . Untuk sis , jgn give up.teruskan berusaha 🥰

4y ago

Amin

Semoga puan di beri kan rezeki, bersabar dan bertawakal. Sy memahami ape yg puan rasa. Perkahwinan pertama dahulu merasai begitu. Hampir berkahwin hingga 14 thun tp tidak dikurniakan zuriat hingga mengambil ank angkat yang amat sy sygi seperti ank sdri.always berendam air mata dan cemburu melihat rezeki org lain yg boleh mengandung. Kini bla berkahwin jodoh kali ke2, Alhamdulillah, 2 bulan berkahwin dikurniakn rezeki untuk mengandung dan bulan depan due saya akan tiba.. Bersyukur sgt2.

takpe sis,sy pun mula2 macam tu,saya punya obses nak bby sampai hari2 check upt,,hari2 update kat kalendar phone result upt,,,dan alhamdulillah allah bagi bila kami betul2 dh ready...suami sy pon mcm suami sis,dia suka usap perut,seolah2 brckp dgn bby,mmg sayu hati ni,yela spe je xnk anak,tapi percyalah, perancangan allah lagi hebat dr perancangan kita...yg penting sis n hsbnd jgn terlalu stress, santai2 je,n prcye allah akan bagi bila Dia tahu kita dh ready...😊insyaallah rezeki sis ade..

Sabar sis, mcm sy jgk sbb kwen dh lewat so lps je kawen ramai yg tnye.. Ade time period lwt ingt dh prgnant tp tetibe dtg je period tu...Lps 3 bln kwen, tetibe skali tu period lwt lg, suami dh pkir ade isi...sy risau tkt terberi harapan, selalu sy ngelak utk wt test tkt die kecewa shggalah sy sakit kple truk die bwk ajak gi klinik check.... N alhamdulillah positif, skrg dh 7 bln lbh.. So sy doakn sis juge cpt2 dpt menimbang chye mata....ade rezeki sis nti tu.. Insyaallah.. Amin..

4y ago

Amin

sye pun dulu husband asik tanya je daa period ke daa period ke, sye pun time tuh taknak berharap takut kecewa, sampai laa satu tahap sye beli Opk dan Upt lepas tuh check laa dlm 7kali lebih tak ingat, nikah 16/8/19 alhamdulillah melekat pada 5/10/19 time tuh sye amalkan Mamom Hope beli 3 botol, tak sampai 2botol daa pregnant 🤰🏼 sekarang daa 15minggu kalau awak nak ikhtiar ws sye 01139883644 nanti sye ajar awak inshallah sama sama ikhtiar..