nak tumpang luahkn perasaan?

Due period spatutnye 3/1 ary tu tp x period...start Dr hjg bln lps memang sakit pinggang ngn perut yg x boleh bwak bincang?.....ary2 suami tnye 'syg da period' Sy jwb 'blom' Suami ary2 ckp ' ade baby dlm prot syg ni' Sy diam sbb xnk ltk hrpn terlalu tnggi Smpai la lewat period yg ke 15 hari...keluar cri brg dapur sikit...suami ajak g farmasi sy tnye dy' knp b demam ke' sbb dy mmng jenis susah nk g klinik...Dy mmng bli Panadol kt farmasi...Dy jwb 'x ,b nk cri sstu'...sy pon buat xtwu jla...rupanye dy beli PREGNANCY TEST sumpah mse ni sy nak nangis?...sy ckp ngn dy'lau xde mcm mne?' ...Dy ckp 'lau xde xpe la blom rzeki lg,bley cbe lg kn syg?(sambil senyum).....da keesokan harinya sy PERIOD?...suami da g kje sy bgtwu dy..'xpe nnty cbe lg ok'itu jwpn dy?lps bg twu dy ade cll sy tp sy x jwb sbb takot...sy risau balik kje dy badmood ke ape...tp Allah maha penyayang dy balik kje dlm keadaan penuh senyuman? msok2 rumah ckp 'sokey syg, kite cbe lg ye(ambil cium dahi sy ? sikit airmata dy pon xtrun mgkin dy xnk tnjuk sbb Lau dy nangis sy lg laaa banjir ,sy ttp nangis jugak?).. Alhamdulillah suami sngt memahami...Doakan sy dan suami dpt merasakan saat2 indah mcm awak2 semua ye...Amin

nak tumpang luahkn perasaan?
143 Balas

Kak saya pn mcm akak, nasib suami faham. Saya siap buat video maki org haritu dkt story ig. smpai mak mertua sy marah sy sbb memalukan keluarga. padahal sy bt video tu sb org sibuk tnya bila nk ada anak. saya ni bru kahwin bln 12 haritu. tapi setiap bln ada org tnya lepastu siap ckp org lain dh anak tkkn la hang tu tkmau ada anak. sy ni tk terfikir nk ada anak. tapi bila org asyik tnya saya jdi depression. biras saya pn kahwin lps saya dh mengandung. sy tk kisah pn ada anak ke tk kalau tkda rezeki sy, sy ambk jelah anak angkat sb saya pn anak angkat. bila org kerap tnya saya selalu menangis dkt suami bila nk ada anak, syg ni mandul ke? doc ckp bahaya klau sy anemia. tp lps sy jumpa kwn sy dia byk bgi nasihat jgn kita berharap, cuba dukung bby dia mana tau ada rezeki anak satu hari nnti. jgn negatif apa org kata biarkan. sementara tkda anak ni boleh enjoy jgn fikir nk ada anak lagi skrg katanya. lepastu saya ikut je mcm dia kata, family sy pn tk kisah. sy kerja siap angkat brt lepastu mmg positif selalu. tk fikir langsung apa org ckp. tk berharap nk ada anak. satu hari saya demam kena admit wad. doc tiba2 ckp tahniah awak mengandung. saya panic sb tk sangka sgt². betul ckp org kita jgn berharap nk ada anak. lagi kita berharap lagi Allah tk bagi. sama mcm kita nk bby girl tpi kalau kita berharap dia bagi bby boy. kadang² kita boleh cari masa kita utk bahagiakan keluarga dulu sblm ada anak, ada rezeki kita akan dtg. INSYAALLAH. skrg saya dah 3bulan alhamdulillah anemia pn dah okay tiba² darah okay. tpi saya risau sebab masa saya admit wad saya kena kayap skli. doc ckp takut kena baby boleh jdi pramatang/cacat 😔 saya harap sgt tk jdi apa². saya doakan akak & keluarga dimurahkan rezeki dan insyaAllah akk ada rezeki anak nanti. Aminnn