Nak kongsi pengalaman bersalin baru² ni hehe

Due 22/3/24 ,kena serah diri spatutnya 8/3/24 sb bby besar gdm + gbs ..tapi bersalin 25/2/24 17.46pm .Seminggu sebelum bersalin keluar lendir jernih stiap kali na buang air kecil mmg akan ada melekat kt bawah 23/2 malam turun lendir tp warna kuning² g pac dorang ckap keputihan je sb mmg positif gbs kan ..so balik ...24/2 5am tngh tdo ttba rasa nak buang air kecil tp malas nak bangun hehe ttba rasa basah dah katil ,trus nak bgun trus dngar bunyi pop gelabah lah kita hehe sb bru 36w ..gerak suami tp dia mcm blur² hahaha..gerak mak ..mak ckap air ketuban pecah kena g hsptal...so mndi² siap² trus g pac ..smpai pac pad penuh dngn air dan darah trus dpat baju dan kain kena seluk untuk cek bukaan tp masih kosong hehe takde bukaan dan tak rasa sakit apa pun duk pac dri jam 6am smpai 10am bru naik wad .dkat pac kena msukan ubat antibiotik gbs tu sekali je .kena seluk 2 3kali untuk cek bukaan 9am cek bukaan 2cm je tp tak rasa sakit lngsung .dr bg pilihan nak czer ke indius sb gbs .so pilih nak normal jugak Dpat surat untuk suami dan sy sign untuk indius ubat sb gbs dn air ktuban leaking tkut kena dkat bby ..so sign je .duk dlam wad pun mkan tdo je kena on antibiotik dlam wad 2 3 kli jugak ..25/2 4am kena cek bukaan 3cm trus dr ckap booking Labour room tak kena indius pun sb bukaan tu ada je ..7am kena makan siap² 9am tolak masuk LR tdo je suami pun tdo je kat kerusi sebelah hehe tk rasa sakit jugak...dr dtg cek bukaan 6cm pun tak rasa sakit smpai misi tnya nak ubat than skit ke tak ..masuk 7cm rasa nak meneran je smpai kena marah dngn dr sb tkut bengkak bawah sb bru 7cm 3 4x sruh husbnd pngil dr cek bukaan sb mmg tak tahan rasa nak teran je mntk ubat dkt misi ..ubat msuk je trus tdo hehe...bgun² rasa nak teran lg ..nk pngil hsbnd tp hsbnd g duk luar...trus jerit pngil dr ckap nak beranak ni ..hahaha...trus dr dtg ckap dh 10cm ni teran ...teran² smpai letih penatt ...kena mrah dngn dr sb tak reti teran ..hehe lahir jam 5 46pm ..lpas bby kluar trus lemah ..dorg letak atss dada lpastu ambil untuk bersih² kan g tnjuk kt hsbnd trus sy tak sedar ...terbgun sb rasa kena jait ..rasa nyilu sakit² bila kena jait dkat kulit sb sy kena gunting ..dua orng dr ..dr senior jait tnjuk dkat dr junior ..lpastu pass dkt dr junior jait kan .perhh nyiluu hehe...alhamdulillah spnjang dlm LR smua dr pmpuan dlm 6 7 org jugak dr bg semngat hahaha....lpas jait trus sy tdo je situ sdar² 10 malm pngil misi ckp nak naik wad...bby dorang ambil dulu msuk wad sb sy ada gdm ..smpai wad pun sy tdo smpai termimpi² meneran ...hehe #firstmom ...habisssss hehe skeg tngh cekal kan hati menjaga bby nb yg tanak tdo malam hahahah

1 Balas

Syukur.. Mimpi tu tak tahan 😅

6mo ago

hehe mmpi tu smpai 2 3 hri oo ..seramm dah lpas bersalin hri ke 6 jahitan tertetas pulok ...hahaha