Bersalin induce

Due 20/08 tapi selamat bersalin 14/08 jam 14.20 secara induce. Induce pertama 13.08 belon tp bukaan cuma 2cm selepas 24jam. Hari kedua di induce pil 9.20am. pecahkan ketuban 10.20am. Start tu sakit yg x tertahan dh. Masuk labour room jam1pm. Selamat bersalin 2.20pm. Sakit nyawa hujung tanduk tapi alhamdulillah cepat sangat proses bukaan tu. Induce pil dan pecah ketuban berkesan pada Sy.

4 Balas

Hi mommy, nk tanya lepas induce pill tu ada buat exercise ke mcm jln jln dkt wad nk bg cepat bukaan? Atau mostly bed rest je? Thank youuu

Knpe induce due xsmpai lagi? Sy rsau ni sbb ad gdm.. Baby xnk kuar ag.. Tggl 4hari lagi... Sakit ke induce ni?

8mo ago

xpa la Klau mcm tu rasa nya proses induce tu cepat wlpun sakit. Sy masa induce tu pun rasa mcm sakit nk brnak tu dah datang. tambah dgn induce cpt laa proses nya wlpun sakit sangat

Induce pil tu prostin ke drip sis?

8mo ago

Wahh good for you lah sis. Saya semalam induce prostin pun jalan bukaan tak buka. Sedih betul. Dah hari ke 4 warded. Esok kalau takde progress juga kena czer. 😭

tahniah selamat berpantang