Due date bulan June 2024

Due 17/6 ada yang dah bersalin tak? Hihi

17 Balas

due 8/6 , 29/5 appointment gi klinik check dgn dktor..msa doktor nk check perut ada contraction , just mengeras sja takda sakit pun..then dia call bhgian lbour , and disuruh naik ambulan ke hspital..😅 msa scan tu doktor ckp berat baby 3.3 at 38weeks, klau nnt biar lama² baby makin besar,dan akan koyak teruk, so kna msuk wad and induce 🥲.. dah msukkan ubat smua , contraction makin sakit , and ketuban pecah.. check bukaan msih 4cm..doktor suggest czer..sbb baby dah distress🥲 rsa mcm nak hilg nyawa dah sbb contraction tu , then dah czer smua , keluar lah baby sberat 2.92 at 38w..😅

Saya due 13/6, tapi dah czer 38 weeks genap pada 30/5 sebab masalah kesihatan sendiri. GDM under control & dah hilang lepas bersalin (memang faktor hormon). Lepas bersalin terus doktor tgk BSP normal, off metformin & regular BSP.

4w ago

Ohh faham. Alhamdulillah dah selamat semuanya. Semoga baby n mommy sihat sentiasa. Amiin

Sya 13/6 bby masih seronok dkat dlm..cuma start 2hari ni perut mengeras tu makin kerap rasa tajam kat bawah menanda kan dinding rahim nipis kot rasa tak selesa bila baby mengeras...harap esok lusa bby kluar🙏

perut nampk mkin jatuh tapi takda rasa ap2 lagi😭kitanya puas dh pujuk smua baby tak nak kluar lagi..jln stu mall pn dh buat snmn pn dh smpai nk buat snmn pn dh xlrt dh redho je dia nak kluar bila2 pn🤣

16/6 masih steady..puass aktifkn bdn siap cangkung cuci tndas pakai berus tangan konon biar cpt ada bukaan, tp kesudahannya sakit pinggang teramat 😂.. haih anakk bila nak kluar

4w ago

sama la due kita...... apa2 sakit or tnda bersalin pn tade lgi.... menanggung sakit lain adela..... sakit pinggang, sakit kaki, sakit bdn...

Saya due 11/6 tapi dh bersalin 17/5. Nk dkt sebulan awal. Baby xsabar nk keluar. Alhamdulillah anak sihat tanpa masuk nicu walaupun premature sb berat dh cukup.

4w ago

Due kita sama . Tapi saya belum bersalin lagi ..

kita sama due date 17/6 tapi 3/6 ni dah kena serah diri sbb gdm on metformin, maybe czer sbb baby masih songsang, semoga dipermudahkan urusan bersalin kita semua🤲

4w ago

Amiin amiin semoga dipermudahkan urusan bersalin kita semua

Saya 16/6 🙋🏻‍♀️ baby masih relax. Teruskan berdoa, zikir, lakukan senaman pelvic, dan senaman pernafasan☺️

Due 16/6 tapi 1/6 dah bersalin pukul 1 petang 🥺semoga yang tengah menunggu dipermudahkan urusan

Due 26/6 , perut dah nampak kebawah. Jalan pun dh ngilu bhgian bawah tpi tkde tanda lg😂