Blh makan durian ke x masa pregnant?

Drg ada org ckp pregnant xleh mkn durian sbb akan menyebabkan baby ada masalah kulit nanti. Betul ke mommies? I nk masuk 6bln dh and ngidam sngt durian. Boleh makan? 🥺🥺

12 Balas

Boleh je makan. Tapi jaga2 jgn byk sgt. Sbb durian gula tinggi. Kalau ikut pengalaman, my mom used to makan byk sgt durian time pregnant, time 3rd trimester, then baby gerak kurang kot, immediately gi cek Alhamdulillah okay. Cuma kita Kalau makan durian pun rasa panas2 penat, kot baby rasa mcm tu jgk. To avoid rasa risau, nak makan boleh jgn byk sgt dah la. Cukup la hilang kan ngidam sikit…Sy pun makan jgk sikit okay je.