18 week. keluar darah sikit , g klinik swasta , Dr scan baby ok , aktif. Hari berikutnya darah x kluar dah.

Dr bagi ubat Duphaston ni tapi saya masih xmakan .. perlu ka utk makan sbb darah x kluar dah ?

18 week. keluar darah sikit , g klinik swasta , Dr scan baby ok , aktif. Hari berikutnya darah x kluar dah.
5 Balas

makan jer sis..sy kena makan sampau 5bulan..ancaman keguguran.. bleeding on off.. doktor suh beli lg,diorg x bekalkan sbb doktor kata ubt tu mahal n sy mampu untuk beli..bygkan lah 10 hari untuk rm80..huhu..sr 6 minggu sehingga 20 minggu sy makan atas nasihat doktor pakar

Saya 2 kali gugur, kali ketiga preg walaupun takda bleeding langsung saya ambil duphaston ni untuk tebalkan rahim. sis once dah ada darah jangan buat main. bila2 je darah boleh keluar balik. so better ambil & habis kan je ubat tu supaya rahim kuat balik

Ish sis tak faham arahan ke? Xboleh berhenti makan tanpa arahan doktor. Jgn main2 dgn nyawa bakal anak awk. Walaupun dh tak keluar darah mmg kena mkn sampai tempoh yg doktor bgtau. Sy ni nangis2 doa minta anak selamat bila bleeding.

sy teruskan makan je selama 2 minggu..wpun dah takde spotting..sbb spotting nya tak menentu..kdg2 arini ada, esok lusa takde..pastu kuar lg 😊

Saya masa week 13 pun bleeding, hospital kerajaan pun bg ubat yg sama...saya kena makan selama 2 minggu