TTC with Clomid

Done with clomid ? Tengah kira2 hari utk concieve dgn suami.. Buat opk test start CD8-CD13.. semoga ada rezeki bulan ni ? ada siapa2 sini yg pernah TTC guna clomid?? berhasil tak??

12 Balas

Sy on clomid 25mg 2kli x bjaya msa bln 2 dan 3 wlopom tlur matang n injit tp x berjaya jga.pastu stop treatment sbb puasa n raya.bln 6 sy diet smpi bln 5.7 turun 8kg n piriod trikh tu n sambung treatment kli ke 3 on clomid 50mg lak pastu injit pecahkn kan ovum cd ke 13 pastu bersama skli saja tu pon da mls nk pikir sbb doc janji nk wat iui kli ptama lepas on clomid utk kli ke 3 ni..sy pikir nk diet n oliday je trus beli tiket nk g sabah feb.2020 nti tup2 2.8.2019 positiv tu pon 29.7 ptotnya piod tp kuar coklat2 je sy pikir kesan diet kot jd hormon tingtong x trpikir ngndung.tp kuar coklat2 tu 3 hari berserta sngugut yg skit sgt n bdan cm demam tp x demam pon heboh pakai sweter n asik skit pale..2.8 tu tbe2 buah dada skit bisa cm kene hiris + air liur byak trus trpikir ke ngndung ni byak sgt pelik2 yg jd ni.try upt pg tu naik pekat 2line.mengigil sy..slama 5thun usaha ni bru nmpk 2line.lg pulak sy pcos kiri kanan n tiub sebelah sumbat..x sangka leh ngndung..mgkin jga sy diet n ubat senang serap dlm badan..skang alhamdulilah 25w.sy doakn sis smoga dpt dipeudahkn urusan usaha zuriat.amin..

4y ago

Insyaallah.. Amin.. Tq sis 😘😘

Sy penah. 2 kali cycle. Kali pertama x jln doc naekkn dos ubat kali kedua alhamdulillah lekat. Paling pnting tau wktu subur and jgn miss bersama lepas2 tuh. Time ubat jln dgn sy rasa sakit. Doc kata tuh maknanya ubat jalan. Kesan dy

Sy ttc on clomid plus cucuk ubat utk 1st time prosedur iui..tp x berjaya..next month nya alhamdulillah ade rezeki dr Allah..swmoga berjaya..yg penting kita dah usaha..selebihnya teruskan berdoa n tawakal

Saya pernah on clomid 2x..alhamdulillah kali ke 2 berjaya.nasihat sy.. Klu first time cuba.. Elok monitor opk start dari cd 8 samp hari nak period baru kita dpt tahu keadaan badan kita..

4y ago

Semoga sy berhasil bulan ni 🙏

Opk bukan kne buat dr CD8-CD13 je sis. Selepas tu pn kne buat. Sbb waktu sbur xsemestinya dlm lingkungan 8-13 tu. Waktu subur kita xtentu tiap bulan. Kadang ada yg CD20, CD21 pn ada.

4y ago

Sye strt opk cd 14 sapai cd28.. 2bulan nie wktu subur jatuh cd 26...slgi tak jupe line 2line pekat lagi tu laa celup.. tgh mcuba👶.. smuga ngn allah izin kn.. amiin...

Saya dua kali ttc dgn clomid..1st brjaya prgnent tapi 10 mggu ggur.. kali ke dua ni pn brjaya dan alhamdulillah dh slmat brsalin and skrg dah 31 ari brpntang..smoga brjaya sis..

🙋 berjaya utk cycle kedua clomid tanpa cucuk ubat pecahkan telur .. tips tambahan guna BBT & OPK . BD 3 hari sekali, tak perlu hari2 sbab kita nak cari yg berkualiti

🙋🏻‍♀️saya sis. 1st cycle. Yg pasti lepas je habis period trus bd 2 hari sekali smpi la next period. Tak sangka, berjaya. 5 tahun ttc

Sy cycle 7 on clomid, 100mg baru berjaya + baru lepas buat hsg dan tube clear. Makan d3-d7, opk +ve cd16. Track telur besar belah kiri.

4y ago

Hee.. all the best ye 🎉🎉

saya clomid induced pregnancy..alhamdulillah sekarang dah 33 weeks..insyaAllah moga ada rezeki sis nanti