Doktor suruh saya amik aspirin... Adakah slmt apda kndungan 13 minggu nie. Nak tahu jugak..risau pun

8 Balas

Sebab darah tinggi ke sis? Saya haritu pon dr. Bakal kena makan aspirin kalau darah tak turun.. tapi alhamdulillah darah dah ok. Dalam seminggu saya makan metadopa, ubat darah tinggi. Pastu dh ok.. skrang tk makan ubat dh

sis ada bgtahu doktor tak yg sis mengandung? kalau bgtahu, n doktor bg jugak, then selamat la tu. bukannya doktor suka² nak bg ubat tu. plus utk kesihatan sis jugak.

Doktor prescribe ubat lepas tau puan dh mengandung kan? Should be okay. Kalau membahayakan utk kandungan tkdenya doktor nk bg aspirin 😅

awak ada bgitau awak mngandung ke? klau doc tu tau yg awak mngndung and still sruh mkn, mkn je sbb doc lagi tau kan.

My wife take aspirin from week 8 till now week 36. Baby sihat sampai sekarang

Insya Allah selamat klu doctor yg suggest. Doctor lbh tahu psl benda2 cmni.

Kalo doktor yg sruh amik.. insyallh xde pape..

Ikut nasihat gynae sis, they know better 😉