ingin tahu

Assalammuailaikum n slmt mlm ibu2 semua nya... bila sepatuhnya turun kepala baby??kndungan da masuk 35 minggu tp blum turun lgi ?? ckp dktor biasanya klu anak ke3 nie puan da turun nie??dia masi songsang nie...mohon sepa da pengalaman cam nie??perasaan nie tmbh risua plak

6 Balas

sy kepala bby da kt bwh skrg 34week . ad juga bby lmbt pusing . mcm mak sy . dh due dh sakit brsalin tpi adk sy still songsang mse tu . dh nk czer dh mse tu tpi xjdi tibe2 dy pusing dn mak sy brsalin kn dy secara normal . Alhamdulillah . semua ats kuasa Allah SWT sis mtk2 pd dy je smoge bby sis pusing n mudh kn semua ny .

5y ago

Tq.. amin moga tuk sis ngan baby sis

Samalah ...sy pom da 33weeks p kpla baby xkebawah Ag...doc Suh refer pakar...risau takut semua ada..tmbahn plak air ketuban cukup2 ja..sama2 lah kita berdoa ya sis..Semoga dipermudahkan segalanya..amin..

5y ago

Amin2... pasal air ketuban pun sis ingatkan tgu 36mnggu tau nk dkt b'salin ka bru pecah rupanya X,wlu pun sis mengandung anak yg ke3 tp sblm xda pun cam nie..da tue ari tiba2 air keluar cuma yg hairan biasa klu air kencing panas2 nie X..skli gi kilinik jrwat ckp air ketuban tue mama yg keluar kaki baby masi d bwa kan,dia tendang2 sbab tue la air ketuban keluar klu skli tue lgi terus pi hospital..

Wassalam..sy masa pregnnt ank ketiga 34w kpl bby naik ke atas tunggu dia pusing sendiri sampai 38w still kt atas...so pie jumpa pakar ..pkar pusing turunkn... 39w terus bersalin normal...

5y ago

Wc...jgn riso yea....

Boleh lagi tu dia pusing. Try pujuk baby. Cakap2 dengan dia. InshaAllah boleh. Sy 30weeks kepala kat bawah. Semoga dipermudahkan semua ye.

5y ago

Tq.. amin tuk kta semua nya

Saya wktu 36week kpala baby mmg kat bawah dah..

anak kedua 40w kepala still atas, last2 czer