34 week bby terlalu besar

Doktor ckap bby sya terllu besar tak ikut buln yg sepatutnya,apa yg menyebabkan bby boleh besar ye? Lpstu doktor ckp kalau bby trllu besar sya tidak boleh bersalin dengan normal ,sya prlu czer ..mcm mna eh sya nak bersalin dengan normal..

1 Balas

Awak ada sangkut kencing manis tak sepanjang mengandung ni? Paling biasa dgr adalah di sebabkan kandungan gula yg tinggi dlm darah ibu & pemakanan yang ibu makan iaitu byk makan makanan yg manis2. Kandungan gula mmg boleh mempengaruhi & buat saiz baby besar dr sepatutnya.

3y ago

kencing manis itu tidak ada ok smua, mungkin sebab sya suka makan benda yang manis²