Hi mommy2

Ada tak yg terberanak sekitar kandungan 30 weeks or 34 weeks mcmtu ? Bby berat brpa ? Dan ok x bby masa lahir ? Sy risau , sbb doktor nk paksa sy beranak 30 week or 34 weeks ...😢 Doktor ckp bby lambat membesar ikut weeks ... Tp normal ..

8 Balas

Hello Mommy Floura. Dont worry ya. My cousin gave birth at 28 weeks prem baby. She had low lying placenta which was diagnosed at 24 weeks. The doc had to kept her on bed rest for 1 month/4 weeks until 28 weeks then gave birth at week 28. Hospital Equipment and Facilities suma cukup and able untuk menyelematkan baby yang berumur 28 weeks and above. I hope everything is going well with u.

anak first 33minggu contractions kuat sgt pegi hospital turun darah tolak msuk LB nurse pecahkn air ketuban. berat 1.9,kg mmg lama stay hospital NICU 2minggu duduk ward biasa teman baby seminggu . selagi bby xckup 2 kilo / xpndai menyusu & taklepas dari oxygen mmg confirm stay smpai dia boleh survive sendiri risau tkut balik nnti xbole survive.

2y ago

Mummy.. yang ni beranak normal ke?

Saya sarankan mommy untuk dapatkan second opinion daripada doctor lain juga. At least mommy will be more informed about this and dapat buat keputusan. Tapi kalau dua dua doctor cakap perkara yang sama, mungkin itu jalan yang terbaik. Stay strong mommy! 💪🏻

2y ago

baik sis.. sy tngah cuba

Ada...Adx sy 30weeks kn brnk sbb baby kecik...tp bila baby kluar 2.8kg..dpt bw baby blikkk skliii..tak pa kta ikut ja apa yg doktor bg tau☺️☺️

2y ago

yke sis... ikut berat bby jugak tu knn? hmm .. hrap2 la bby dlm kandungan klini naik berat.. risau sy

Puan boleh minta pendpt pakar, jika hal yg sama better proceed. Kuartir baby tiba2 meninggal dlm rahim. Berbincang dgn dr ya puan 😊

cuba dapat kn alternatif lain awak. kes awak kategori kelahiran baby pramatang. baby akan kena tahan ward. try refer pakar o&g yg lain.

2y ago

tq awak

ank 1st saye dlu lahir dgn mslah yg same .. 34w3d lahir 1.46kg anak skrg dh 5tahun adik dh nk msuk 2org

2y ago

yke sis... kira ok jugak la kn klau 3 minggu , sbb sy ada ank kecik lg , xda org jaga .. brtmbah risau sy .. sy ada gdm jugak prgnt sblum ni klau hamil , smua bby 3kg lebih .. tiba2 kandungan kalini xsangkut gdm .. hrap2 la scan klini bby brtmbh beray dlm kndungan 😊

nak tanya ada tak kandungan 27 minggu keluar darah..??keluar darah xbanyak sikit jee..normal ke atau bahaya ye?

2y ago

agak dlm 2 minggu kena warded .. mula2 tu , doktor ckp sy keguguran , tunggu punya tunggu , xberanak2 jugak .. smpai habis drah xkluar lg.. jdi diktgorikan sbgai keguguran tergugat