On diet gule

Dokte saran kan sy kne bersalin sebelom due date sy 19/09.. kalau x bersalin juga sy kne paksa bersalin juga ikut due date tu.. seram x kalau kne paksa bersalin ni? Anak sulung ?? semua serbi x rasa lagi

12 Balas

2x kena induce... anak 1st, gdm 38 weeks... fuh! Debo tuhan je yg tau... tp bila baby dah kluo... hilang semua perasaan negatif... anak kedua induce sbb over due... sedap no dok dlm perut ibu ye... anak ke 3 & 4 operate... masalah kesihatan... anak ke 5 ni nnt nak request operate gak... pastu nak stop dah... 😆

Tak seram sis.. jgn risau. Ibu ni jiwa kuat. Mcm sy dulu masa tgh mengandung asyik fikir yg bukan2 je. Bila sendiri yg mengalami.. kita tau mcm mana nk kawal. Klu kene paksa bersalin, ikut je arahan doktor. Itu yg terbaik. Bab sakit ke apa, belakang kira. Yg penting baby selamat.

Sy gdm on diet..40 mggu..esknya br besalin..kne induce dktr ckp sbb bby blm nk kluar..bila msuk hsptl scan n cek..alhamdulillah xkena induce..sblm2 tu mmg rsau nk kena induce fkir mcm2..alhamdulillah slmt mlhirkn bby girl..jgn rsau2..doa bnyk2 wlupun ssh hti..:)

4y ago

Tgh kuat bersenam n mcm2 petua ni.. Moga2 dipermudah 😊😊

Sy sama mcm sis GDM on diet. Alhamdulillah sminggu sblm due date sy bersalin. Bykkan berjalan, mnum air kelapa, bersama suami (ni paling bkesan) 😁🤭

Sy due 6/9 tp doc kata akn branak awl 37w sbb gdm on insulin , skrg 16w aty ni sentiasa tkt sbb slalu skt2 spnjg preggy ni ..

tarikh sama utk sya bersalin. tapi Allah lebih sayang kan baby saya 😭. pada 14w dia tinggalkan saya 😢

Ok je sis .jgn rsau..pntg jaga kshtn..🤗..sy pn indce jg..GDM.

Saya pn gdm on diet nurse suru bslin sblm due hrp d permudahkn

4y ago

Semoga d peemudahkn

Sy GDM on insulin..dktr xckp bsalin awal pula..

Semoga dipermudahkan urusan