Due date 8/10

Saya due date dh nk dekat tapi tak rasa lg nk bersalin...takut sgt kalau kne induce...due sy 8/10...sedih tgok org lain semua bersalin awal...baby selesa sgt ke duduk dlm perut...🥲🥲

15 Balas

Tak perlu takut ye. Kita nk jd mak kena kuat mental, lps bsalin lg byk benda2 tak terjangka..sy bsalin overdue, masuk induce belon, drip. Dgn suami xblh teman dkt LR, dh tu jln xde progress even dh pecah ketuban, kena tolak bilik bedah utk emergency czer sbb risau bby lemas. Terketar2 tgn sign segala borang, dktr explain side effect masa operation. Siapa yg tak takut, tp believe me bila nmpk muka anak, rse sakit takut tu semua hilang. Ada masa lg tu cuba la pujuk bby, buat aktiviti yg cptkn bukaan ye. Moga dipermudahkan segalanya

2y ago

setuju.. sy bersalin time pkp..husband xley masok.. asal mmg dkt ward normal..sbb lama sgt doctor decide nk operate.. soh sy sign sendiri juga borang.. husband dpt tau masa sy kena tolak p bilik operate je.. masok bilik operate rezeki allah nk bg sy.. doctor nk try normal.. alhamdulillah baby lahir normal sakit kena jahit byk tu hilang bila tengok dgr baby nangis..walaupon xsmpt pgg baby time tu sbb doctor dh bwk nicu..sbb baby dh tertelan najis.. doa yang baik2 minta yg baik2 inn shaa allah allah permudahkan❤️.. beranak normal, induce, ceaser semua sakit awak..xde yg xsakit

Saya due spatutnya 4/10 tapi dh bersalin awl 2 mnggu. Saya bnykkn brjln, smnggu saya x duduk rumah asyik brjln je. Smbil2 tu saya pujuk baby n mntk pada Allah biar la baby kluar awl time suami saya ada. Saya pjj. Alhamdulillah bby dgr kata. Pujuk dia slalu InshaAllah dia dgr.

sye due 5/10 tp xde lgi tnde2..pnglaman yg lpas2 smua 39mggu ke ats bru brsalin..yg sulung 39mggu 6 hri,pgi turun tnde ptg brsalin..3 org smua turun tnde hri tu n brsalin hri tu jgk..x prlu tktlh kne induce ke ape,asalkn bby slmat klu0r je..

Doa je yg baik2. Sy due 12/9 yg lepas. Seminggu before due takde tanda apepun. Dah la anak first. Celah kangkang pun tak sakit. Tuptup 10/9 tu turun tanda, malam terus beranak. Syukur sakit sekejap je dr sakit seminggu tp tak beranak ranak.

sama lah.. saya due 6/10.. masa 28w pernah bleeding, jdi pakar suruh serah diri 6/10 kalau takde tanda2 lagi.. ni dah mcm2 exercise buat, tapi baby xnak keluar lagi.. huhuhu, semoga dipermudahkan urusan bersalin ye ibu..

law sis bekerja rajinkn berjalan2...law x berkerja suri rumah pn kne rajin aktif berjalan..buatlah menyapu kerja rumah...jgn tidur disiang hari,kne selalu rajinkn diri...itu slah satu cara nk bg bby turun cepat bersalin

saya 5/10 due. haritu dh sakit satu malam mcm nk keluar dah baby, sekali bru bukak 1cm. doc ckp kalau tak bersalin jgk kena induce. sama samalah kita doa bersalin dipermudahkan 🥲

Sy pun due 4/10 tpi baby still taknaknkeluar. Takde tanda2 lagi. Cuma perut je kerap mengeras. Takpelah kalau baby taknak keluar lagi ,asalkan dia selamat je 😁

saya due 10/10 baby masih sedap duduk dlm perut x nak keluar pujuk2 pn masih xnk n aktif.. setiap bgun pagi tu sy mula dh rse sakit blkg yg amat tapi xde lagi tanda2..

Sy bersalin yg first lewat dua hari dari due date. Jgn risau. Sementara belum rasa nak bersalin ni, awk boleh try buat light exercises utk memudahkan bersalin nnti.