Assalamualaikum mintak pendapat, doc sruh amik booster dlam bulan ni jugak Takpa kaa due bulan 5

Doc sruh amik booster ,takdak efek apa² kee dkt baby😔confius nk tick yg mana utk booking booster#firstbaby #pleasehelp #preggy34week

Assalamualaikum mintak pendapat, doc sruh amik booster dlam bulan ni jugak Takpa kaa due bulan 5
9 Balas

boleh je ambil sis. inshaAllah takde apa. sy dah ambil .mula2 tu ingt nk ambil lepas branak, tp nurse kata nnti kena refer pakar la apa la kalau xambil booster.. sy ambil je. sy bukan anti vaccine. rasa mcm2 jenis vaccine sy dah cucuk checkup bdn stahun skali. cuma ni first pregnant xd pengalaman risaukan bby.. last2 tawakal cucuk jela. skit tmpt injection je.. nnti lepas sis cucuk,bnyakkan rehat. inshaAllah xd apa..

2y ago

sya pun tgh confius sma ada nk amik ke tak.. sbb dh nk dkt due..

sy baru je ambik booster dose 21/3..mse tu kndungan 32 minggu kalau xsilap..n due date sy pon bln 5..sykr xde side effect ape2..demam pening ape smua xde 🥰..bby pon gerak ok mcm biasa..sy ambik atas nasihat doktor pakar..y pnting pkr dmi kslmtn dri n baby..sbb mse besalin kite terdedah dgn virus tu..atleast dh ambik booster ade jugak plindungan wlpn xmnjamin 100% y kite xkn kne virus tu☺️

Ha ah sy pun dh buat appointment utk booster mggu nie. Doc ckp ibu² kne ambik booster utk lindungi bayi dlm kanduangan sbb makin besar kanduangan nanti makin rendah immuniti si ibu utk melawan virus yg akan dtg.

2y ago

ohh ok, t.kasih bru td booking booster

sy ambil booster masa sy 14 mggu pregnant.. Alhamdulillah.. xde apa.. sy ambil di hospital.. doc saran kan.. sbb klu nk tggu mysejahtera pggl nama.. lambat lagi.. hihih..

inshaAllah xde apa2. Cuma kena bnykkn rht dn minum air bnyk je. sbb nti akn rasa lemas sikit lepas booster tu..mcm sy sakit kt tmpt inject dgn bdn lemas sikit je.

Boleh je, asalkan awak sihat, jngn berpenatan, keep on hydrating dan makan sblm ke tempat vaksin, jngn buat aktiviti berat slps seminggu vaksin. bismillah

2y ago

penat tu ada laa tp takdak sakit asma pun.. penat ada sejak preggy

Tade ape. Jgn risau. Doc suruh mesti bersebab. Takut2 susah kan process admit hospital ke. Kita tatau nnti mcm mna. So better amek je

2y ago

ok t.kasih.. dh booking booster td hrap takdak apa aamin

saya ambik booster masa kandungan 29w, alhamdulillah tak demam cuma rasa lenguh tangan je

Inshallah xde pape sis..

2y ago

Awk, yg suruh tu doktor kkia ke ? Diorang marah tak kalau kita taknak vaksin booster tu ?