Period dah 2bulan tak dtng,tpy 3 hri lps cek smpai hari nie tahi positive,bila cek doc xnmpk apa²

Doc assume sama ada baru lagi atau luar rahim🥺tpy sy sndri tak tahu nk kira brp week dh ,sy tngk dari digital ni je sbb period last bln 2🥹 mcm mne ye?

Period dah 2bulan tak dtng,tpy 3 hri lps cek smpai hari nie tahi positive,bila cek doc xnmpk apa²
12 Balas

period teratur tak? kalau ikot digital clearblue ni kandungan awak baru masok 4@5w. normal kalau scan waktu ni belom nampak pape ataupon dinding rahim awak baru menebal. doctor selalu nya akan minta awak repeat scan semula. nk nampak kantung baby awak boleh scan semula masa kandungan awak 6@7w. kalau nampak kantung mean kandungan awak dlm rahim. nak nampak baby dan heartbeat awak scan semula masa usia kandungan awak 8@9w dan keatas. selagi xde spotting or bleeding, inn shaa allah kandungan awak baik2 sahaja. continue makan asid folid sehinggalah awak buka buku pink🌻

1y ago

sebelum nie tiap bulan akn period cuma dia x sama tarikh but setiap bulan akn dtng,cuma buln 2 lps last period 3 & 4 ni xde period

klu awak nak tahu berapa week, kt apps ni boleh buat. awak isi tarikh hari pertama period awak yg last ni contohnya awak first period 1/2-7/2 so awak isi kt situ 1/2. tapi doctor yg menentukan berapa week bila dh scan nnt.. kekadang terjadinya persenyawaan lambat.

clearblue pon tunjuk baru 2-3w .. awal lagi kalau nk pegi scan ... ada org 7-8w boleh nmpk dah .. ada org 9-10w baru nampak .. bawak bertenang bawak bersabar .. enjoy dlu sementara nak tunggu 8-9w mcmtu ...

1y ago

awal lagi kalau awk nk scan ... tngu dlm 2@3 minggu lg ... pape pon tahniah ...

Kalau clearblue ni 2-3 kandungan sis baru 4 @ 5w. Memang kalau scan tak nampak apa lagi. Kalau lagi 2 minggu sis belum period, boleh try gi scan lagi. Time tu dah 6 @ 7w InshaAllah dah nampak kantung & janin. 😊

tp kadang kalau ikut bacaan clearblue pon ssh jugak .. kne jugak tngk pada scan nanti .. baru boleh dpt anggaran ..tp kne tunggu dlu la ..

Awal lagi kot awak sebabtu tak nampak. Kalau 5-6w mmg normal tak nampak apapa

awal sgt kot lagi..lg 1 period regular tak? ada makan pil perancang ke tak?

normal la tu sis.. mmg blm nampak apa2 lg. bru 2-3minggu. tahniah

tlg edit soalan awk tu.. ad typo truk🤣maaf sy xleh fokus haha

alhamdulillah tahniah