Fasting in 3rd trimester

did you all puasa during third trimester? is it will effect the baby?

10 Balas

hehe..sy pn 3rd trimester.. bru2 ni sy ada try pose aka ganti pose..rs mcm bby dkt dlm ok... alhmdulillah....mebi depend pd bdn kita juge kut..ketahanan bdn mcmne..tp mommies leh je try..hehe..maka ms ramadhan next wik..in shaa Allah sy try berpose..hehe..tp klu xlarat xtahan jd hypo.. kne berbuke.. tkut nti effect pd bby... pape pn good luck mommies..xpe mommies try je dlu k..klu xblh tahan..berbuka la... aja2 fightimm✊✊🔥slmt mnyambut ramadhan mommies2 smua...may Allah alwyz bless us..aamiin😘✌

semalam pergi checkup. and yup, this ramadhan pun saya third trimester. nurse cakap, cuba dulu dengan cara mcm ni. sahur mcm biasa. tgk jam 10, ok x. kalau ok, stay puasa sampai jam 12, jam 3, jam 6. kalau ok, tunggu sampai berbuka. kalau ade sakit kat perut, cramp ke ape, trus berbuka. takut nanti baby hypo. ni pun first pregnancy. so, sy follow nasihat nurse je😃

5y ago

betul..doc pun sarankan mcm ni kt sy😊

dokter sy kata boleh puasa..actually x effect baby. but if mommies x larat, then bbuka la...tapi kne ganti balik nnt jgn lupa. hehe.. but kalau reason x puasa sbb kesian baby, nnt kne ganti n byr fidyah skali. gitu.. i tried ganti puasa during pregnancy ni.. ok je.. rs mcm puasa biasa.. lapa2 je. tahan je la.. so far ok. 😜

i x puasa .. sb mkn vitamin pg2.. then cpt lapaq mkn nasik lebih dr biasa.. maybe masa tu preggy twins perut lapaq sentiasa 😂 doc & nurse x suggest puasa tp ikut diri kita.. klu larat puasa .. klu rasa letih xyah puasa sb baby dlm perut nk mkn 😅

im also 3rd trim..nak try puasa kalau larat teruskan kalau tak larat terpaksa buka sebab sekarang selalu rasa nafas sempit bila perut pedih..

saya pun 3rd trimester. haritu dh try ganti puasa. okay je. rasa mcm biasa ☺️ harap2 okla bila dh masuk 3rd trimester ni

5y ago

kan..mlm dah kene ambil ubat. hehe.. sbb sahur biasa minum susu kurma 😊 selamat berpuasa

jika larat teruskan..jika tak larat berbuka la. .jgn paksa diri..jgn lupa nti ganti puasa balik😅

I pun da masuk 3rd trimester next week time puasa. Nak try puasa, hope semua baik2 shj.

1st trimester boleh puasa ker???kerap lapar..

5y ago

most wlcme sis😘✌jg dri bebaik k..😉

huhuuu...😊☺