18weeks preggy

Dh week 18 pon still lgi mual2 loya2 muntah2😭😭😭

7 Balas

chill² je sis, sy sepanjang preggy muntah teruk smpai dehydrated .. kena msuk air 😁3 4kli warded sbb dehydrated yg teruk .. msuk 2 3botol air, bedrest kt wad 2 3hri n discharge.. pembawakkan budak org kata, dh bersalin elok mcm org normal xde mual2 dh 😚sabar ye, keep mkn mknn yg berkhasiat, kuantiti sikit xpe janji kerap .. so perut sntiasa ada isi .. bykkan minum air, tu je ..

Sama ngn sy sis… 😢 sy dh 31w 3d pun msh loya, muntah,mulut payau..😩 makan apa pun tak lalu tp terpaksa mkn.. kene pulak skrng pedih ulu hati.. hari-² mkn buat tembikai,pear.. buah yg berair spya ade selera tp tetap sama.. kene tunggu bersalin bru hilang semua ni..

normal je tu .. sy pregnant ank first mabuk smpai 7 bulan .. pregnant ank kdua 3 bulan pertama mabuk teruk ..then da okey tapi tiap kli msuk bulan baru mabuk teruk sehari

sis kalau xlarat pegi je PAC masuk air . saya haritu muntah smpai keras urat2 perut, last2 warded 4 hari untuk drip air jeeeeew

sis mcm kawan sy .. dia 20++ week still ada MS.. xper sis, semoga kandungan sihat and enjoy ur journey

bersyukur laa, org lain ada yg sedang menanti cahaya mata. jgn merungut la

Ada yang sepanjang preg masih alahan sis