helpppp

Dh seminggu x buang air besar slepas brsalin.. Rasa pedih Sgt... Ade tips x

26 Balas

boleh beli ubat kt farmasi, novalac xsilap sya namanya... mmg akan membuang.

Sy beli pil sembelit dkt farmasi..mkn mlm sblum tido esk confirm mbuang dgn jayanya

4y ago

Tq sis

Mkn ubat cair najis... Napholac... Mmg terus rasa nk membuang... X leh tahan

4y ago

Tq sis

Biasanya hospital akan berikn ubat cair utk ibu2 slps bersalin...

Makan sayur sawi, bnyakkan minum air suam n mkan buah oren..

sya mkn pisang n mnum air soya utk hilangkn rsa sembelit...

makan buah betik... anggur hitam..... pisang...

Ambil ubat kat farmasi + minum air sunquick tiap2 hari.

4y ago

Tq sis

Lactul dan buah oren. InsyaAllah blh membantu.

Klu sy... bli prune sunsweet.. mmg lawas .