slepas bersalin

normal ke berak2 kluar darah ye mnitik2 semasa berak? sblmni ad sembelit juga tp skrg da ok najis dah x keras pun tetap darah kluar apa punca ye? sbelum bersalin x de mslh cmni lepas da bersalin jdi mcm tu and pedih sgt 🥺 and xpe ke klu setiap kali nak membuang darah byk kluar? da 3 bulan slps brsalin

6 Balas

mungkin awak buasir ni. saya pernah jgk mcm tu, tapi saya mmg tahu saya ada buasir. nasihat saya, kalau awak dh 2-3 hari tak membuang, better awak minum fiber ( saya beli kat farmasi ), atleast berak tak keras. jangan lupa minum air banyak@ makan buah sayur. lepas beranak mmg senang dehydrated lagi2 kalau awk menyusu badan. take care 😊

sis cuba rujuk doktor... risau tkut apa2 yg serius je... klau baik2 je xpe😊.. semoga dipermudahkan segala urusan sis

Buasir kot sis.. buasir ada 2 jenis .. buasir luar dan buasir dalam.. biasanya berak darah menitik ada buasir..

buasir sis. kena rawat tu. nanti pi klinik jumpa doktor ya.

buasir ni.. pergi klinik & jaga mkn..

jumpa doktor