berasa risau

dh masuk 15 minggu 4hari tapi sya xrasa mual kh pening ke sya berasa biasa2 saja macam xhamil ada kh yg mcm ni .?

64 Balas

Kalau sis xde alami tu..husben ada alami morning sickness x? Kekdg wife x alah..tp husben yg alami alahan..mcm mil sy kata ms dia dlu time preggy dia xde munth pening morningsickness bgai..tp husben mil yg alami..means arwah fil sy alami spnjng mil sy preggy...😂😂mcm sy plak ms preggy juz bnyi acah2 muntah je..terjeluek je kje..tp xmuntah😂😂😂

Best la macam tu sis. Kalau alah teruk, susah. Nanti jadi macam saya, tak boleh nak makan apa apa sampai turun 8kg. Nak naikkan berat balik pun susah. Asyik kena marah dengan nurse berat turun banyak

Wahh.. Rezeki la xde morning sickness.. Syukur.. 🤲 Saya 3bulan pertama xleh masuk dapur.. Pergi open kedai mkn yg bau goreng2 pun xboleh.. Tp bau2 bakeri mcm roti ke saya boleh terima.. 😅

5y ago

Sy skrg ni alami mcm tu..sndiri msk tk boleh telan..nk msuk dapur kena muntah dlu..lepas masak hidang ats meja,tk boleh nk mkn..klu lauk beli pn sama..mkn bnda pelik2 ok..klu bau org tumis2..saya sini dh muntah

untung la sis.. sy alahan smpai xblh bgn, dmam lgi nk mkn kna mmlih.. skg ni plak alahan gatal..hbis kaki btis bparut,msa prgnat ank first suami gtal ni alih kt sy plak..

saya haritu start trimester kedua baru dtg alahan, tapi tak teruk cuma takbole panas and penat nanti pitam. Muntah pun ada cuma saya banyakkan tidur pagi nak elak hehehe

normal sis .. sy dulu ank pertama dan kedua ada morning sickness, tp ank ke3 langsung xda smpai sy p scan 2 3 kali dlm sebulan sbb nak sah kan sy preggy atau tida 😁

Saya dlu masa anak pertama mmg sampai bersalin x ada mabuk dan alahan, tpi anak kedua alahai teruk alahan, mabuk pun teruk sampai selera makan pun hilang 😆

Sy bru tau yg sy prgnant anak ke 3.. Sbb pegi cek tu tetibe je rse loya je dh beberapa ari.. Tu pegi cek smlm n mmg sy prgnant bru 5 week.. Alhamdulilah

Jangan di minta sis..nnt tak larat buat apa..dgn xda selera makan smua..kalau xmnth tp bby sihat alhamdulillah tu kira okay lah 😘

Saya pun mcm tu juga, takde apa apa kecuali alahan pada bau telur sja. Tapi alahan bau tu pun jarang rasa sbb orang kat rumah jarang goreng telur 😁