suami mrh

Dh lh kita pent buat krja umah tmbh lgi suami mrh rasa sakit hati snggt mcm nk putus asa hemmm nk lari je dari rumah

14 Balas

Semoga dipermudahkan urusan ye sis.. Banyakkan berdoa. Don't underestimate the power of doa. Saya nak share tips macam mana saya kekal positif dalam hadapi dugaan. 1. Saya berdoa. Saya kata kat Allah, Ya Allah saksikanlah aku telah berusaha sedaya upaya (sebut usaha kita), semoga Engkau menjadi saksi di atas usahaku. Aku bermohon menjadikan seluruh makhluk Mu (para malaikat yg bertebaran di Langit dan bumi, para jin, manusia, angin, tumbuh2an, semut, kuman dan apa saja makhlukMu) untuk menjadi saksi atas usahaku dan menjadi pendakwa ke atas orang2 yg menzalimi ku. Kalau sis suka baca kisah nabi, mesti sis tau yg even angin tu makhluk Allah. Ada satu kisah ttg Nabi Sulaiman. Nabi Sulaiman ni boleh bagi arahan pada angin. Jadi, tak mustahil makhluk Allah ni boleh jadi saksi kpd usaha kita. Bila fikir pada hari pengadilah Allah di akhirat, kita rasa tak takut apa. Ya Allah, banyak nya saksi2 ku. 2. Ingat yg segala kat dunia ni tak kekal. Kesusahan mahupun kesenangan. Dunia ni sementara je. Jadi, kesusahan yg kita hadapi sekali ni pun tak kekal. 3. Kalau suami sis jenis org yg asyik marah, ada sebenarnya amalan untuk lembut kan hati. Saya belajar daripada guru saya. Guna ayat qursi je. Kalau berminat pm saya tau 🤭😉. 4. Sis cuba amalkan zikir asmaul Husna: Ya Aziz (maha gagah), Ya Jabbar (Maha Perkasa), Ya mutakabbir (Maha Megah). Zikir ni boleh lembut kan hati org yg keras.

Suami kamu kan memang jenis panas baran kan? X ngam di mata dia kamu mmg kena marah siap tambah package di pukul.. kamu bertahan saja la. Kamu nak lari p mana? kamu x siapa2 tempat nak berteduh. .silap2 kamu balik rumah makin teruk kamu di pukul.

5y ago

Tengok post dia yang lama..

Sama lah, skg semua husb tegor saya sedih.. Hehe sampai lari balik rumah parent smpai berminggu2 balik pon bila cuti sekolah adek bongsu sy yg darjah 6.. Rumah dah macam kapal pecah sebab selaly sangat sakit kepala. #15weeks

sama lah. tgh2 masak suami duk marah2. sambil potong sayur sambil menangis memikir kan hati yg terasa 🤣 tapi husb sy lepas dgr sy menangis dia dtg la pujuk huhu sabar yaa sis biasala mungkin suami penat kerja think positive jela

waktu mengandung kita memag sensitif sangat sis. jgn terlalu memikirkan apa yg suami marah..buat2 tak dgr je. semakin sis fikirkan..semakin sis akan stress

dri post2 yg slalu sis update slalu sgt sis trsa dgn husband kan.. bersabar lah sis, doa byk2 moga Allah buka kan pntu hti suami sis jd suami yg baik..

Sama lH dgn sy....kadang2 tuh sy diam and prgi ckp dgn suami sy penat ....bru dia tolong sy bt keje rumah sikit2......

Emosi ibu mgndung mmg xstabil... Bncg baik2... Klo penat atau xlrat bgtau suami.. Bnda boleh bncg buat ape lari rumah..😊

5y ago

Aah tul tu sis..kita leh jd more sensitif....da best way kena la kita diskus ngn husben tang mne kita penat sgt n xlarat... In shaa Allah jika kita bertrus terang smua akn ok... sbb lelaki ni dia sush nk paham klu kita xbgtw😅😅😅..

Sy pula slalu marah kt suami sbb smua bnda krja dlm rumah kna bgtau bru nk tlg buat, kalo x ckp, xla buat..

5y ago

hahahah selalu jgk mcmtu. kalau tk suruh tk buat. sampai husb tiba2 duduk sebelah bukak youtube ceramah kerja rumah tugas isteri atau suami 🤣 konon nk perli. sy terus ckp kt dia isteri boleh keluar kerja cari nafkah keluar pagi balik mlm ibarat tugas suami tapi kenapa suami tk blh buat sedikit tugas isteri 🤣 gerammm

Lari je tidur hotel 2 hari. Minta izin dulu. Mana tau suami nak ikut. Lepas tu berbaik. Huhu