gerak baby

dh 19w4d gerak baby xbrapa nk rse sgt.. kdg smpai overthinking baby ok ke xok hmm .. normal ke gitu .risau#firstbaby #firstmom

2 Balas

normal. tambah2 if awak baru 1st baby. nak rasa baby kicking dkt permukaan kulit perut lambat sedikit. dan tengok juga kalau jenis perut tebal mmg kita xberapa nak rasa. sebenarnya baby awak aktif je dlm rahim awak. ruang dlm rahim awak masih luas. baby masih boleh berpusing 360°☺️. dn kalau awak rasa mcm ada kupu2/vibration itu pergerakan baby awak la tu. kita start kira baby kick 28w dan keatas. if awak risau boleh je nak g scan dkt klinik luar utk tengok condition baby awak. scan setiap minggu xmenjadi masalah pon😘

11mo ago

sama2 awak. follow je insting awak, if awak risau g ja scan dkt klinik luar okay❤️

jangan fikir bukan2.. fikir positif.. cuba minum air sejuk sikit untuk bangunkan baby.. kadang baby tido siang aktif malam.. kalau tak gerak waktu siang/malam better pergi hospital.. inshaAllah baby okay..

11mo ago

scan je swasta. nak tiap minggu scan pun boleh. sonobee scan 2d biasa tu bawah RM30. mmg murah & lega dpt tgk perkembangan baby.