left kidney bengkak n jantung sedikit besar

Detail scan 23w Alhamdulillah semua normal..so 32w excited nk buat 5d..Dr detect left kidney sedikit bengkak..so refer kk..scan lgi Dr detect jantung baby pulak mcm bsar ckit tpi dua2 dia x confirm lgi.. .so kk bg tarikh temujanji dngan pakar pulak nanti dkt hospital..Allah je tahu perasaan ibu ni..🥺🥺..setiap saat berfikir..semoga baby ibu sihat je dik..

1 Balas

Baby saya pun masa details scan detect kidney bengkak, kk refer ke doc pakar.. Follow up dgn doc pakar je sampai skang dah 36 weeks, doc pakar scan mmg ada besar sikit tapi xjadi masalah sebab pundi kencing baby n saluran ke pundi kencing semua OK, xde tersumbat, so doc pakar cakap walau kidney besar sikit tapi functioning well.. So doc pakar cakap jgn risau.. Semoga sis dan baby pun baik2 je ye.. Dan kita sebagai ibu sentiasa fikir positif.. Doakan saya jugak ye sis

3y ago

Baby saya lahir Alhamdulillah semua normal.. Syukur sangat kepada Allah swt. Walaupun masa details scan sonographer tu cakap ada tendency untuk sindrom down, kidney bengkak. Selepas lahir terus baby masuk icu, doc nak pantau sebab dlm buku merah dah tulis report details scan tu, tapi Alhamdulillah takde pun semua tu.. Semua normal..terus serik nak pegi details scan dekat klinik tu lagi, sis jgn risau ye.. Details scan tak semuanya betul.. Skang baby dah 8 bulan pun, sihat cergas, perkembangan dia lebih cepat dr baby seusia dia.. Dah boleh jalan pun setapak 😁 semoga sis n baby sihat sempurna ye. Amin YRA..