Contraceptive ?!

Dear mummy.. betul ke makan pil perancang, guna alat iucd/implan atau cucuk perancang keluarga boleh cenderungkan kita untuk jadi gemuk? Please give your opinions.. 🙏#bantusharing #advicepls

6 Balas

tgk kesesuaian badan masing2 tp rasanya most contraceptive yg ada kandungan hormon akan buat water retention dlm badan.. sbb tue badan cpt naik , susah plak nak turun.. tp sya guna pill jenama yazmin , so far ok.. badan x naik kecuali nafsu makan membuak2 lps tue x exercise.. mmg akn naik laa walaupun xmkn perancang 😅