Government Hospital Delivery

Dear Mummies, I would like to know whether government hospital would allow their husband to follow the wife to the delivery room during deliver the baby?

8 Balas

Sbrnnyer smua bole tp akn jdi xbole sbb mse kte nk brsalin ade 2 or 3 org same room nk brsalin jgk.. Sister govern ckp kt sy mse aritue.. Klu time awk kosong bole jee jnji normal

Hari tu i bersalin normal dkt hosp shah alam..masa nak beranak dkt labor room baru dia panggil husben..

Depends on which gov hosp u go.. Hosp shah alam can.. Hosp klang cannot..

Husband can overnight with their wife at hospital before they deliver?

Kalau HKL boleh untuk bersalin normal je..

5y ago

Betul tu sis..saya anak 3 semua husband dapat masuk..doc mmg akan tanya husb atau mak yg akan teman..saya kata husband..anak 1st husb just pgg tangan ngan bantu sokong badan je dia seram nk tgk. Tapi doctor kata ayah kena tgk ni baru sayang lebih kat isteri lps ni..dia intai sikit je lpstu trus xnk tgk sbb katanya xsmpai hati.,then lps baby da keluar doc akn minta suami tggu luar kjap smntara dia cek baby n nk keluarkan uri..da settle baby nurse bg kat husb utk diazan dan qamatkan..masa tu la mengalir air mata dia dapat pgg, tgk, azan dan qamat kan zuriat sulong dia.,tp ank ke2 ngan 3 dia da xde takut2 da..

Ya i pon nak tanya jugak i area klang

5y ago

Hospital klang boleh rasanye sbb sy tnye nurse masa sy warded 26 weeks ritu...

Can if normal delivery

Boleh..jika bersalin normal

5y ago

Cannot.