Why do they called it A Morning sickness but u keep vomitting every hour ?

dear mommies , first baby at my age . 22 . kenapa dipanggil morning sickness kalau setiap jam mual dan muntah2 🥴 . asal tidur mesti tidak slesa. mesti rsa badan banyak angin , sering sendawa tp sendawa tu sakit . susah nak sendawa mcm ada something blok sendawa d kerongkong 😅 pelik tp benar. i cannot get enough sleep . please help me ? any tips ? ##firstbaby #bantusharing #pregnancy #1stimemom

2 Balas

mcm i pulak, at night bila i nk tido i akan muntah terok.. everything yg i makan wktu siang semua akn keluar balik, but only for 2weeks . after that, dh xde muntah sbb i dh mula hilang selera makan, makan sikit2 je bg ada tenaga😅 and selalu jugak susah sendawa, apa i bt i sapu je minyak angin yuyee.. dh boleh tido lena tnpa gangguan