Why do they called it A Morning sickness but u keep vomitting every hour ?

dear mommies , first baby at my age . 22 . kenapa dipanggil morning sickness kalau setiap jam mual dan muntah2 🥴 . asal tidur mesti tidak slesa. mesti rsa badan banyak angin , sering sendawa tp sendawa tu sakit . susah nak sendawa mcm ada something blok sendawa d kerongkong 😅 pelik tp benar. i cannot get enough sleep . please help me ? any tips ? ##firstbaby #bantusharing #pregnancy #1stimemom

2 Balas

mcm i pulak, at night bila i nk tido i akan muntah terok.. everything yg i makan wktu siang semua akn keluar balik, but only for 2weeks . after that, dh xde muntah sbb i dh mula hilang selera makan, makan sikit2 je bg ada tenaga😅 and selalu jugak susah sendawa, apa i bt i sapu je minyak angin yuyee.. dh boleh tido lena tnpa gangguan

maaf puan..utk kurangkan angin tu ms sy.preggy dlu pn tidak juga dpt kurangkn...hnye mntk husband urutkn kurangkn angin dlm bdn..sbb kita.akn alaminya hinggala kta bersalin nti..hrp puan sbr ea...spnjng pregnancy journey ni..