2minggu naik 1kg

Dari start buka buku pink hritu, tiapkali cek klinik mst berat naik 1kg 2mggu..mkn nasi sekali je sehari tu pun sesenduk..mnum susu secawan pg kdg secawan mlm..esok app lg td timbg kt umh 0.4kg lg nk 1kg slama 2 minggu..alahaiii kne refer kk lagi la jwb nya? ad x mommy senasib dgnku?hihu

33 Balas

Sama sis. Sampai dah 3rd trimester ni still berat naik jugak. Tp nurse takde cakap pape so okay je kot 🤭

5y ago

Mungkin atas 2kg baru diorang bising kot 🤔

Sy plak dri mula pregnant 40 n now da 24 week jd 48 dr kate ok lg,sptutnye brat ksluruhn kne 49

Sy lg tiap kali checkup mst naik 2kg 🤭. Nk kata mkn karbo byk xjugak sbb sy gdm.

5y ago

Hari tu sy amalkan minum air lemon tanpa gula turun 1 kg.. sis cuba la..

sy susah naik sis. syukur naik 2kg pegi kk. kalau tak kena marah nurse gaya ny ni

5y ago

Iye sis..hehehe

Sy pun sama masalah berat bdn naik ketika mengandung

Saya pulak sebulan 1kg je naik 😅

5y ago

Normal la tu kn sis..sy 1kg lebih 2 mggu dri awal buka buku 1st trim tu..sis is redhoo 🤭😂

Sama la siss. Saya pun macamtu

5y ago

Itulah psl..penat pk dtg kut celah mana yg byk sgt naik tu🤭

Biasa r tuee hahahahaa

Mgkin susu manis kot awak..cuba kurangkan manis

Sy sama macam awak, 2 minggu naik 1kg, aduhai, ni next week nk g check lagi debor je rase