mcm mana bezakan kontraksi benar n palsu

Dari smlm sakit bhagian tulang pinggul n peha rasa lemah2..selengkang pun nyilu2 bila baby mengeras mmg sakit bawah perut..selang 10-15mnt sakit datang start sakit jam 10mlm til 1am then hilang tidur lena til jam 4am skg dtg balik tp x kerap...due on 14feb.. Prevoius pregnant normal 1st bby 10thn lepas 2nd bby induce so x brapa tau sikit?? now 38w 4 days

1 Balas

Kalau yg palsu bila kita alih kedudukan dia akn hilg....n sakit tu xkonsisten....kalau yg benar sakit tu konsisten

4y ago

Thanks sist..1day sakit selang 20mnt sakit dtg since jam 10 til 1am on 5feb then 6feb sakit jam yg sama since 10am til 12 sakit kerap selang 3 5 6 mnt sakit memanjang dtg..rasa nak buang ai besa tp x, last2 12am serah diri kt GH pkl 2am dah slamat bsalin🤭🤗