Contraction pain

Mcm mana nk beza contraction or sakit perut biasa ? Dari ptg tdi sy rasa sakit pinggang, then sesekali rasa sakit kt perut, n then rasa sakit dalam perut mcm menyucuk2 (xbrpasakit sgt) n then rasa sakit kat pinggang je then hilang, then dtg balik dri blakang pinggang ke perut. Adakah itu contraction? Tp masih blh tahan . Dtg dlm sejam sekali 2 jam sekali. #firstmummy #39week

1 Balas

Contraction x brenti² dah,bila sakit akan makin sakit & jarak masa sakit tu makin pendek..bila sakit lebih 4jam boleh pegi hospital utk cek.39minggu tu bila² dah boleh beranak.