Dalam Dilema..

Dari Minggu Lepas Lg sampai la hari nih Pegi Klinik Checkup Jumpa Nurse Doktor Sume Ckp Perkara Yg Sama "Ceaser Kene Jarak at least 2thn sbb luka tu baru nak baik ni dh mengandung blk tkt luka dlm tu problem blm baik btl, tkt pecah ke kt tmpt ceaser tu bila bby dh membesar. Sume xkasi sokongan, benda dh berlaku.. Merancang sendiri selalu jd jarak 4 thn. Tetibe ni plk sangkot.. Sedihla semua xkasi sokongan mental. Sume tkt kan kite je.. Rasa down sgt2... Hari2 dok pkir mcm mna kalo bby bsr apa jd padaku? Selalu sgt rasa kerisauan... Tak happy sedih... Ermmmm.... ???

15 Balas

Assalamualaikum sis. Sebenarnya ap yang doc and nurse cakap tu ada betulnya. Tapi sebagai orang yang lebih berilmu dalam bidang perubatan tak elok berbuat demikian. Cukup terangkan risikonya sahaja. Selebihnya bagi kata² semangat. Sis jangan terlampau fikir, jangan terlampau susah hati. Insyallah Allah permudahkan segalanya. Kakak saya beranak yang sulung czer, 5bulan lepas tu sangkut balik. Alhamdulillah berkat jaga makan and selalu mintak pertolongan Allah, anak yang no 2 dapat bersalin normal and sekarng yang sulung 4tahun yang second 3tahun.

5y ago

Yka sis. Lps ni nk kne jga mkn la kan. Terima kasih share penglmn..

Assalamualaikum wbt sis... Banyakkan berdoa dan fikir yg baik2 ya sis... Ini semua rezeki dr Allah swt... InsyaAllah Allah pasti bantu dan pelihara sis dan baby dlm perut sis tu...perkara2 mcm ni mgkin kita blh rancang tp Allah jualah yg menentukn sbb Allah itu Maha Tahu segala2nya... Take care ya sis...

5y ago

Wslm.. Ya sis trima kasih..

Semoga dipermudahkan sis..sy pun sama macam sis..bsalin 1st czer juga ank 6bln sy sgkut lg..skg ank baru stahun bulan 9 nak bsalin lg..sy pun takut gak..da allah bagi rezeki sis DIA tau kite boleh..sis jgn fikir sgt semoga semua dpermudahkan

5y ago

Lega saya dgr sis.. Ngtkan kes ni 1 dlm 1000..skg da rsa kurang tkt.. Moga allah permudahkan urusan sis jgak

Sbnrnye sis,ape y doc n nurse bgtau tu btl.risiko mmng tnggi klu bsalin dgn jrak y dkt.bkn diorg nak takutkan tp lbih mbimbangkan.tu mmng realiti tp jgn risau sngt.klu bhgian parut lama tu sakit,kena g hosp cpt.smoga dpermudahkan utk sis

5y ago

Ya sis. Doakan smg saya dipermudahkan

Insya Allah, Allah akan permudahkan urusan sis. Depa nurse doktor tu cuma risau kesihatan sis dan kandungan ja. Tak ada niat nak menakutkan. Rezeki Allah. Allah tahu sis mampu dan kuat 😊. Hwaiting 👍👍👍

5y ago

Awak tazkirah depa balik. Hehehe 😜. Banyakkan berdoa.

Kawan sy ada juga mcm sis czer juga . Baru setahun lebih dah pregnant balik tapi alhamdulillah takde pape and bersalin ke dua tu secara normal . In Sha Allah semoga dipermudahkan segala urusan sis

5y ago

Yaka sis.. Saya pun hari2 berdoa pd tuhan moga2 dipermudahkan masa mengandung dan nk bersalin nnt.. Siap beli myk d'aura moga2 bole bersalin normal..

Kwn saya. Ade jgk ceaser elok je alhmdulillh slmt brslin kedua2nyee , sominye doc pulak tu😅😂. , insyaaAllah sis pon boleh... Bnykkn doa.. InsyaaAllah Allah mudahkn.. Aamienn

Insyallah....doa banyak2 semoga allah permudahkan segala urusan..jaga kesihatan dan diri baik2...fikir positive setiap masa...berdoa agar semuanya selamat..amin

5y ago

Aamiin3x terima kasih

X apa sis.. walau apa pn keadaan Allah jua yg menentukan..bukan dr atau nurse.. bergantung dan berharap la kepada Allah.. nnt hati akan tenang..

5y ago

Insya'allah.. Doakan saya ya sis

Doa yg baik2 sis....kwn sye ceaser baby 6m die sangkut Dan kena ceaser. Semoga dimudahkan sis....

5y ago

Ya sis. Hari2 berdoa.. Smg kuat dan tabah