37w Baby Melintang

Dari awal mengandung, memang kedudukan baby saya melintang. Doktor & misi kata tak apa, masih ada masa , banyak lagi ruang. Saya iyakan je lah sebab masatu kandungan baru 28w masa saya tanya . Dari awal scan memang melintang Then, Masa scan di kk 36w1d scan, kedudukan baby oblique pulak . Selalunya sorang je doktor yang handle saya. Sebab susah cari jantung baby sebab kedudukan dia, doktor tu panggil doktor lg satu untuk check n carikan jantung baby , lama jugak handle saya sorang 🫠 kalau ikutkan doktor terus refer untuk czer . Tapi sebab Saya nak bersalin di rumah mertua ( berpantang di rumah mak lepas pantang dalam 2 minggu di rumah mertua ), doktor buat surat rujukan ke hospital area rumah mertua dan tumpang check up di kk area rumah mertua. Masa sampai je rumah mertua, scan pulak 36w5d kat Kk area rumah mertua ni. Transverse lie pulak kedudukan dia. Berapa orang misi datang untuk check samada baby dah masuk laluan ke belum . 3 misi + 2 orang praktikal. Mau senak perut saya time tu dah semua tekan2 perut untuk check . Katanya kat bawah kosong, kepala dan kaki baby keadaan melintang. Doktor scan & cll hospital untuk tanya bahagian O&G. Bahagian O&G suruh tggu 37w . Esok kalau masih melintang, doktor akan refer to hospital. Dan mungkin warded & proceed czer kalau tak dapat dipusingkan 🥲 #semogadipermudahkanurusan

4 Balas

Pernah jgk baca tips…ayah kene rajin ckp dengan baby sambil pegang perut…pegang bahagian bawah perut sambil ckp dengan baby…wallahualam…

adoii baby laa kan😅 rajin ckp kat baby .. pujuk dia kot dia nak pusing kan😁 mudahan dipermudahkan 🤲

pujuk bby tu pusing ye.. sy 38 w bru bby kat bawah.. tros engaged

semoga urusan sis dipermudahkan. sihat keduanya. aamiin