(Overdue) Saya dari 1st trimester sampai ke 3rd trimester, now 40week3days..

dari 1st to 3rd trimester, banyak sgt berjalan kesana kesini dgn suami.. kadang mall besar² pun masuk je sbab nak banyakkan berjalan sampai tak termampu lah kaki, tapi sama je still overdue.. memula rasa stress sbab kenalan asyik dok tanya² and ada yg buat² tekejut sbab tak bersalin² lagi mcm nak takut²kan kita, bila fikir balik..jln lah pusing 10km pun kalau Allah dah tetapkan baby akan lahir tarikh sekian² kita tak boleh ubah apa², now i baikan je apa org² nak kata nanti buat kita stress je, overdue itu normal, cuba tenangkan diri, redho and ready je dgn apa yg Allah dah tetapkan. utk yang 1st mom mcm saya, enjoy je dulu before bersalin, nanti dah bersalin 100% kita punya rutin kehidupan akan berubah. 🤭

7 Balas

Jangan risau.. anak pertama memang susah sikit nak buka jalan disbbkan baru. Overdue tu normal, sbb kita tk tahu pun bila terjadi nya anak menjadi bak kata org tua😁 bukan waktu last bersama laki ye🤭 jikalau smua ok, tkda tinggi darah, tkda kencing mnis, tkda msalah apa² tu tkpa, dktor slalu nya bagi tempoh lagi.. tk pernah ada yg bersalin hingga 43 minggu. org² yg cakap bukan² tu jgn diikutkan sangat.. Sya Skrang pun tngh mngndung anak ketiga🤭 dh 39w 3d..

Sy tk sendirian jg la.. sy pon dh 39w.. tkde tnjuk stu tnda pon lg melainkan bby sllu mengeras.. sbb bce dlm grup ws suh pg je hostpl klo mengeras memndgkan dh ckup bulan.. tp sy was2.. sbb tkot nnt klo pg pon nnt kne dtg blk sebb tkde turn apa2 tnda pon.. bila bce mcmni suruh enjoy moments sblm berslin okla sy tggu la bby bg hint kt ibu bru sy pergi hosptl.. sy first mom tkthu mcm mne rse contraction tu.. Semoga dipermudahkan urusan kita ibu2 semua..

Sama. Saya pun usaha jalan banyak untuk cepat bersalin tapi sampai hari ni 39 weeks 3 days masih tak nampak tanda nak bersalin. I guess tak semua tips bersalin cepat berkesan kat semua orang. Sekarang ni mindset nak enjoy je waktu-waktu terakhir pregnant ni, taknak stress2, teruskan usaha dan doa je yang baik2 ❤️

yes ! so true. rase terus positive bile bace ni sbb sy pun dah 40weeks hari ni. hehe. semua org duk tanye2. pasti ade hikmah knpe Allah kate belum kan. lain org lain experience. now just positive n enjoy the last moment. semoga urusan kite smue dipermudahkn mummies!

Saya pon dah 40 weeks 2 days. Masih menanti hari untuk baby keluar. Tanda darah dah ada dari isnin lepas tapi tu disebabkan kena seluk sebelum ni. Sekarang tunggu tanda contraction 5 minit je untuk pergi ke hospital

It’s okay. Enjoy your pregnancy. Nanti dah bersalin rindu sangat sangat dekat perut walaupun baby depan mata haha. ❤️

Sama , 40weeks 4days still waiting for my little prince 😍🤲🏻