Mual2 in 3rd trimester

Hi, saya sekarang dah 37w 6d. Start 37w saya banyak mual2 and muntah2 mcm 1st trimester dulu. 😅 tapi tak seteruk 1st trimester laa. Kenapa ya? Normal ke kalau dah masuk 3rd trimester ni muntah2?

1 Balas

Perubahan hormon pada 3rd trimester. Ada yg hilang selera makan bila masuk 3Rd trimester. Kekadang berat badan pun turun d akhir 3rd trimester.

1y ago

Berat badan saya makin naik. Cuma tulaa, mual2 and muntah2 tu selalu la. Kalau lambat makan sikit pun boleh muntah. Muntah tu warna kuning2 pahit. 😂😂