Overdue (EDD 23/4/24)

App ni kalau kita overdue (40w2d) mmg auto consider baby kita dah lahir ke? Tapi pape pun tolong saya gais mcm mana nak kasi cepat2 bersalin before kena serah diri 29/4/24 ni.. apa je yg saya tak buat, semua dah.. bersama suami, jalan itik, jalan2 tawaf satu mall dah 3 hari berturut buat, squat berapa banyak set saya buat, senam kupu2, gelek2.. saya risauuu selagi baby tak keluar ni 😭 sesapa yg pernah overdue and ada tips yg betul2 berkesan mintak tolong share pls 🥹 #firstmom #SeriusTanya

1 Balas

maaf awk. sy overdue tapi semua tips xjalan so serah diri induce saja. itupun pun failed sbb bby mmg taknak turun even 12jam air ketuban dh dipecahkan. jadinya ikut tingkap lah bby lahir. alhamdulillah walaupun ikut tingkap, bby sy jaundice 5 hari saja, susah nk jatuh sakit, bijak.

5mo ago

Yeke sis.. alamak nampaknya kalau semua tak jalan saya pasrah jelah. Asalkan anak sihat 🥺 tq sis sbb share experience 🫶🏻