Hb low (cara naikkan hb)

Dari 11.9 turun 9.9 14w..mcmne nak naikkan hb

51 Balas

Ambik banyak sayuran hijau (bayam, bayam merah, kacang panjang) kalau buah boleh try jambu batu

cube makan ubat tambah darah maltofer . sy pun low hb . makan maltofer terus naik cantik .

ubat Iberet , saya dulu anemic HB 7 sahaja tapi dapat naikkan dengan ubat iberet

makan bilis goreng dalam tempoh 2 hari sblum appointment.. sy dr 12hb naik 13.9

Boleh amalkan jambu batu. Masa preggy haritu Alhamdulillah hb cantik jee♥️

bnyk mkn buah oren atau oren sunquick,bayam merah,kerang,daging,hati ayam

sama la dy low td hek pn 10.7letuh rasa nya ubt dh telan dh. .sy ad gdm.

klu sya mkn buah jambu baru,hati ayam n telur ayam..blh try delima juga

Amalkan jambu batu & Kerang rebus. Makan vit yang KK bagi tanpa skip.

boleh search kt post2 sini ramai ibu2 dah share tips2 nak naikkan hb.