haid atau nifas

Darah nifas saya dh berhenti selepas 28 hari bersalin . Dlm 3 hari saya bersih tanpa sebarang darah . Lps tu darah datang balik . Dia datang dalam keadaan yg banyak warna fresh dan penuh satu pad . Ni masih darah nifas atau darah haid ye ? Saya risau jgk sbb slalu org cakap darah haid dtg lepas 2 bln bersalin . Tpi saya datang awal . Bby pn bru msuk sebulan

1 Balas

Ni still darah nifas sis. Macam saya, saya ambik pendapat maksimum untuk darah nifas 60 hari. Cara kita hari tu, campur dengan hari bersih juga (in between darah keluar dan tak keluar) 28 hari + 3 hari = 31 hari Jadi nak tahu balance hari untuk darah nifas, 60 hari - 31 hari

4y ago

oky tq ❤️