Darah Nifas

Darah nifas saya berhenti masa hari ke 31. Saya dapatla puasa 2 hari lepas tu darah datang semula. Tapi darah yang datang semula ni banyak macam period. Normal ke?

3 Balas

Sama macam saya. Ni saya dah 41 hari tiba2 ada balik darah mcm haid tu tapi masa 30 hari pantang macam tu darah dah sikit2 dah lepas tu stop. Sy pun confius tapi org kata selagi tak gap jarak 15 hari tu still kira darah nifas ?

selagi belum ckup 60hari nifas kira normal je. melainkan terlampau byk, 15minit penuh 1pad. yg tu kena pegi emergency terus.

normal sebab selagi tak melebihi 60 hari dan gap suci tu tak lebih 15 hari, masih dikira nifas.