Darah nifas 44 hari

Hai mommy semua, darah nifas kan 44 hari tapi darah saya dah berhenti 2 hari dan datang semula. Sebelum berhenti darah nya coklat, bila dah datang semula warnanya merah seperti darah nifas hari pertama. Tapi nurse kk beritahu saya period, sedangkan saya baru 34 hari berpantang. Darah nifas kan 44 hari, bila saya kata nifas kan 44 hari, tapi dia kata normal akan berhenti masa hari ke 30. Betul ke?

1 Balas

tak semestinya ya puan. darah nifas yg TAK BERHENTI sahaja dikira sehingga 44-60 hari. kalau contoh hari ke 30 berhenti & kering, lepastu keluar lg 2-3 hari kemudian. tu dah dikira haid. betul ckp nurse puan.

1y ago

mmg ada begitu. kalau hormon penyusuan tinggi baru tak period, mcmtu la lebih kurang. takpe puan kita sama2 belajar🥰