Piriod selepas nifas

Nk tnya normal ke darah nifas dh berhenti 1-2 minggu kemudian kluar darah mcm darah piriod.Itu piriod atau masih darah nifas ya?fully Bf baby umur 2bulan

4 Balas

Saya haritu mcm selang spotting chocolate kejao ada keja xde, pastu dia benti 2/3 hari je, pastu keluar balik merah terang, nurse kata tu period, sy pon tak sure. Saya tgh tunggu next month pulak tgk period ke tak sbb saya mix fm (max 2 kali)

1y ago

Haah sama lah mcm saya,okk terima kasihh ya

darah nifas biase 60 hari, kalau sis dh berhenti nifas lebih 15 hari then dtg darah itu period,kalau belom smpai 15hari suci then dtg darah itu masih darah nifas

1y ago

Owhh yeke okay terima kasih

tak silap kalau nak tau, darah nifas or tak, lepas dari 2week mcm tuh kira period da, tapi kalau tak ,bole jadi darah nifas.

1y ago

Ade baca jgak kt google tu yang konfius sikit

Saya pon mcm tu dah mandi wajib pastu 2 hari lps tu kuar darah mcm period tapi tak banyak mcm period biasa. Itu period ke?

1y ago

Saya pon x pasti baca comment kt atas nurse kata piriod