Anda yang mana satu selepas kebenaran merentas negeri diberikan?

Voice your Opinion
Balik kampung
Bercuti
Balik kampung & bercuti
Duduk di kampung terus

1554 respon

29 Balas

saya balik minggu lepas memandangkan selepas ni saya byk appointment KK dan hospital, anak2 nak vaksin. dan pantang nanti tak boleh nak balik kg. tp sebelum balik, kami buat test kendiri beli di farmasi utk pastikan kami tak bawa virus pulang ke kempung. dan bila balik ke sini semula, sekali lg buat test kendiri bila anak2 mula utk ke tadika.

saya masih duk rumah .kampung pun tak balik..kena tggu kes btl2 turun..n org xrmai dkt kawasan tumpuan dan jalan jem .baru blh pk balik nak balik ke kg..dlm ms yg sm msih mcm berjaga2 mikirkn xnk nnti sy bwk covid pulang ms jmpe mak yg sy syg

mula² keluar rumah niat nak bawak. anak jalan²... tiba² tersampai kampung pulak. jalan clear... tak singgah r&r pun... sampai kampung tetap jaga sop. jaga jarak & pakai mask. anak² pun dah selesa akur sop

Seminggu sebelum kebenaran rentas negeri saya dah balik kampung dl sbb kematian Ayah saya..& buat masa ni,saya duduk dirumah je..tak kemana2 lagi..inshaa Allah next month br balik kampung

Sy balik kpg sbb dah 2 tahun xbalik kpg🥲. Sedih… umur anak dah 1 taun lebih pun belum pernah jejak ke kpg jumpa atuk nenek

tiada jawapan di atas. Saya terus duduk di rumah saya, suami bekerja, dan rancang bila nak balik cuti ke kampung.

Duduk rumah n bagi orang lain balik kg n bercuti dulu. Tgu sampai habis pantang bru nak balik kg.

semua tak.Masih duduk dalam rumaa Dan keluar bila ada kepentingan saja.Memandangkan sekarang da 34w.

tak balik kampung lagi,pasal anak yg no dua dah nak naik sekolah,jadi duduk umah sahaja.

duduk rumah.tak gi mana2.cam masa pkp jugak.tak da keluar.kecuali beli barang jer..