Assalamualaikum nak tanya ada yg pernah naik flight time pregnant 5bln and bawa anak umur 1lebih ?

Dapat lepas tak ??

3 Balas

Waalaikumussalam wbt Saya pernah. Boleh… Tapi kena ada surat doktor… Sis p klinik swasta bagitau doktor nak mintak surat nak naik flight… Nanti masa nak check in tunjuk surat doktor tuu… Bab anak okay ja lepas cuma anak 2 tahun ke bawah takda sit seingat saya… kena riba n nanti dorang bagi sit belt untuk connect dengan sit parents… masa beli tiket kena inform tak silap saya ada anak bawah 2 tahun…

Untuk ibu hamil, kena dapatkan surat kebenaran doktor sbb syarikat penerangan ada yg request surat drpd doktor. Anak setahun lebih tiada masalah. Cuma kena bersedialah ragam anak dlm flight. Bawa toys dia..