bawa bby naik flight

assalam blh share tips x bawa bby 5bln lbih naik flight? apa yg kena prepare, tips supaya bby x meragam, klu nk bancuh susu mcm mna blh bawa air mineral n termos ke?#firstmom #ingintahu #pleasehelp #firstbaby tq

2 Balas

1. Kalau boleh book ticket midnight or subuh. Masa tu baby sleeping time. That day ambik flight subuh baby tidur je during flight langsung xbangun 2. Make sure before flight bagi baby minum susu dulu. During my flight for 2hrs ++ my baby xbangun nak susu pon 3. Bagi baby pacifier - this help to relief discomfort baby ear. sebab tekanan during flight Yes of coz can bawa air mineral and thermos. But if not mistaken boleh minta dgn stewards je.

1y ago

thanks respon sis sy xbrani bawa bby jln mlm sy dh book tiket b4 tghari. bby sy xbrpa suka minum susu botol kna pujuk n klu x kenyang susu bdn bru nk..lps tu klu nk tdo skrng nk kena brdiri smbil mnyusu risau jgk nt ni mcm mna ..owh blh bawa ke ingtkn x blh nt sangkut pula kna cek xblh bawa 😂

dh dpt jwbn ke sis ? sy bruuu balik dri indo bawak baby 4 bulan hehe