Pkpd skg ni ade syarat ke buka buku pink berapa minggu?? Sya da 5w da boleh buka buku pink ke??

Dan nak ke klinik kena swab test ke dan soalan terakhir wajib ke ambik vaksin ibu megandung...

5 Balas

Vaksin tu takde lah wajib tapi seeloknya diambil sbb badan ibu mengandung ni lg senang dpt penyakit. Sy ambik vaksin fikir nk lindung keselamatan anak dan diri sendiri. Bila baca kes ibu lepas bersalin disahkan kena Covid stage 5, terus ditidurkan, anak yg dilahirkan pun tk sempat jumpa maknya lagi. Rasa kesian sgt. Alhamdulillah sy baru selesai first dose Sinovac, tak ada side effect apa pun. Utk swab test, ikut apa sy baca, selalunya sebelum nak bersalin akan kena swab test dulu. Gov dgn swasta dua dua kena swab test. Tp mungkin ada tempat yg tk perlu.

Mcm dkt tmpt sye.. 8 week sye dtg dokte suroh buat temu janji dlm 2 minggu lgi.. Jdi sye boleh buat buku pink mase 10 week.. Tpi untk nengok keadaan baby.. Sye pegi scan dkt klinik swasta..

Kalau saya sebelum ni tahu pregnant 5 weeks terus buka buku masa bulan 3 dekat Klinik Desa. Tapi process lain lain. Awak boleh call kkia terdekat ye untuk tanya macam mana

klau mcm skrg musim pkp kena kol dulu klinik yg awk nk buka buku tu..diaorang akn bg tarikh app..

Saya minggu depan vaksin. Perlindungan untuk ibu & anak sebab kita golongan berisiko tinggi 🥰