Normal ke keluar darah semasa trimester pertama kehamilan

Dalam usia kandungan 10 minggu 5 hari tiba-tiba saya rasa macam ada sesuatu cecair yg keluar dari faraj dan saya periksa cecair itu darah. Jadi saya nk tanya kepada mummy semua normal ke atau bahaya?

3 Balas

setahu saya its normal kalau its happen dlm minggu ke 10 or 11 sbb sy pun pernah jd tp darah tu sikitt sangat tk banyak...cuma kalau darah tu keluar kerap tk normal sbb keguguran biasa berlaku di awal kandungan mcm tu...boleh refer doc kalau kerap keluar 😁

Saya pernah kena waktu 11 minggu 4 hari ada spotting darah tp sikit sgt alhamdulillah semua selamat cuma risau first time nmpk darah sepanjang pergnant tp disarankan sgt walaupun ada darah sikit je terus ke mana ii hosp untuk scan😊

Lain badan lain, for some it’s normal for some it’s not, if risau, better pergi clinic jumpa doctor to be safe ♥️